O nás
Hospodaříme přibližně na 150 ha zemědělské půdy, na které paseme dobytek a pěstujeme krmiva pro naše zvířata.
Od roku 2021 se zabýváme prodejem a zpracováním hovězího masa z vlastního chovu konečnému spotřebiteli. V menší míře se také věnujeme chovu drůbeže, a to především pomalu rostoucím brojlerům k produkci kuřecího masa domácí kvality.
Od roku 1994 provozujeme rodinný penzion, jehož návštěvníci si mohou v klidu vychutnat atmosféru pravého českého hospodářství, nebo se nechat uchvátit krásou okolní přírody třeba i pohledem z koňského sedla.
Naším cílem je nabídnout kvalitní domácí potraviny lokálního původu zákazníkům a ukázat přínos malých rodinných farem široké veřejnosti.
HISTORIE
Novodobá historie statku se píše od roku 1991. V tomto roce jsme se rozhodli navázat na dlouholetou rodinou tradici, která byla v roce 1953 násilně přerušena zločineckým komunistickým režimem. Po sametové revoluci jsme se rozhodli převzít statek zpět do svých rukou a začali hospodařit s 15 krávami na mléko, několika prasaty a 33 hektary půdy.
V roce 2018 jsme ukončili chov dojnic a s vidinou zpracování vlastní produkce jsme se rozhodli pro chov masného skotu a prodej hovězího masa s jasným původem.