O mase
Naše maso pochází výhradně z mladých býčku a jaloviček masného plemene Charolais narozených a odchovaných u nás na statku.
Když zrovna zvířata nejsou na pastvě, krmíme je pouze krmivem z vlastní produkce. Děje se tak do požadované porážkové hmotnosti, nejdéle však 24 měsíců, kdy má maso ty nejlepší vlastnosti pro kulinární úpravu.
Porážka probíhá na nedalekých jatkách, kde probíhá i proces zrání masa ve speciálních zracích boxech.
Bourání a balíčkování masa probíhá opět v naší režii, máme tak stoprocentní kontrolu nad tím, jaké maso se dostává našim zákazníkům do rukou.
Naše produkty
Smíšené balíčky
Naším nejoblíbenějším produktem je bezesporu Hovězí balíček, zákazník v něm nalezne za zvýhodněnou cenu vše, co je potřeba pro kvalitní, pestré a zdravé vaření pro celou rodinu.
Speciality
Samostatně si u nás můžete objednat maso, kosti a droby na široké spektrum kulinárních úprav.
Zrání masa
Spokojená zvířata a kvalitní krmivo jsou dobrým předpokladem pro dobré maso.
Bohužel ani to nestačí k tomu, aby bylo maso na talíři křehké a příjemně aromatické. Takového výsledku docílíme pouze s dobře vyzrálého masem.
Zrání neboli staření masa je složitý biochemické proces, který probíhá v mase několik dní po porážce pří řízené vlhkosti a teplotě blížící se 0 °C. Díky tomuto procesu se z tuhého masa, jak ho známe ze supermarketů a klasických řeznictví stává maso křehké aromatické a významně se krátí čas jeho tepelné úpravy.
U nás na statku se věnujeme tzv. Suchému zrání masa. Jedná se metodu, kdy jsou celé hovězí čtvrtě zavěšeny ve speciálních zracích boxech po dobu minimálně 10 dní. Bezprostředně po rozbourání a balení masa do vaku následuje prodej koncovým zákazníkům.
Takto zabalené maso může již ve Vašich ledničkách, dozrát tvz. mokrým způsobem zrání. Nejlepším místem pro uložení masa v lednici je přihrádka s nulovou zónou, kde může zrát zavakuované maso i několik týdnů.